Žádné další stanice s wi-fi zdarma. DPP chce signál v metru do roku 2022

Souprava metra na trase C. Foto: DPPSouprava metra na trase C. Foto: DPP

Dopravní podnik hl. Města Prahy nechce po pilotním projektu pokrytí sítí wi-fi zdarma v šesti stanicích metra dál tyto služby

Dopravní podnik hl. Města Prahy nechce po pilotním projektu pokrytí sítí wi-fi zdarma v šesti stanicích metra dál tyto služby rozšiřovat do dalšíc stanic. Prioritou je naopak co nejrychlejší dokončení pokrytí mobilním signálem v celém metru včetně výkonnějšího připojení ve stanicích.

„Nebudeme projekt wi-fi internetu rozšiřovat do dalších stanic a celý projekt dál rozvíjet. Naopak hledáme způsob, jak ve stávajících stanicích tuto službu pronajmout někomu jinému,“ řekl generální ředitel Petr Witowski. Podle něj stojí ročně provoz bezdrátového připojení ve všech stanicích zhuba deset milionů korun.

DPP spustil wifi zdarma v šesti stanicích metra na podzim roku 2017. Jde o stanice Florenc (na trase B i C), Hlavní nádraží, Pražského povstání, Náměstí Republiky a Smíchovské nádraží. V těchto stanicích metra je rozmístěno celkem 75 vysílacích bodů pro wifi. Cestující po připojení mohou nejen na internet, ale dozví se i informace o aktuálních dopravních omezení v pražské veřejné dopravě.

Pokrývání metra mobilním signálem začalo loni, DPP zahájil letos přípravu další fáze, při které by mělo být pokryto celkem 20 stanic a úseků mezi nimi. Pilotní provoz běží zatím mezi stanicemi Muzeum a Roztyly.

Všechny stanice pražského metra včetně tunelů mají být pokryty mobilním signálem do roku 2022. Dozorčí rada DPP loni v dubnu schválila smlouvu s konsorciem operátorů, a to na 20 let, kdy za prvních deset let operátoři vyplatí DPP 120 milionů korun.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp mobilní signál v metru wi-fi v metru
20 komentářů