Zachránce Seatu končí, mluví se o jeho přesunu do čela Renaultu

Luca de Meo. Foto: SeatLuca de Meo. Foto: Seat

Po čtyřech letech končí své působení u španělské značky Seat italský manažer Luca de Meo. Podle spekulací zejména francouzských a

Po čtyřech letech končí své působení u španělské značky Seat italský manažer Luca de Meo. Podle spekulací zejména francouzských a španělských médií míří do Renaultu.

Okamžitý konec oznámil Seat v tiskové zprávě„Luca de Meo ukončil své působení v Seatu na vlastní žádost a po vzájemné dohodě,“ uvedla firma v prohlášení. Pozici prezidenta dočasně převezme ke svým současným úkolům viceprezident SEAT pro finance Carsten Isensee.

Španělský list Vanguardia už před Vánoci uvedl, že Renault nabídl post šéfa právě  de Meovi. Francouzskou značku dočasně vede Clotilde Delbos.

Renault pouze uvedl, že finalizuje výběr kandidátů, kteří nahradí Thierry Bolloreho, bývalého výkonného ředitele, který odešel v říjnu. Lze ale očekávat, že de Meo bude mít konkurenční doložku a nebude moc nastoupit hned.

De Meo nastoupil do Seatu v roce 2015, podařilo se mu dostat značku do zisku a k rekordním prodejům. Proto je považován za jednoho z hlavních zachránců této dlouhodobě ztrátové automobilky.

Tagy Luca de Meo Seat
Žádné komentáře