Začal platit zákaz letů ze severní Itálie. EasyJet dál prodává letenky, ale jen jedním směrem

Letadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště PrahaLetadlo easyJetu v Praze. Autor: Letiště Praha

(aktualizováno v 10:15) Od dnešního dne začal platit vládou vydaný zákaz letů ze severní Itálie do České republiky. Zákaz byl

(aktualizováno v 10:15) Od dnešního dne začal platit vládou vydaný zákaz letů ze severní Itálie do České republiky. Zákaz byl vydán zatím na dva týdny a vedle čtyř severoitalských regionů se týká i jihokorejského Soulu.

Neotřele se k němu postavila letecká společnost easyJet, která i nadále prodává letenky. Ještě ve čtvrtek ráno nabízela a prodávala všechny lety mezi Prahou a Milánem a Prahou a Benátkami oběma směry, během dopoledne nabídku změnila a stáhla z prodeje lety ve směru z Itálie do Prahy. Nadále ale prodává letenky z Prahy do severní Itálie, čímž zákaz zřejmě neporušuje. Ryanair letenky prodával ještě včera odpoledne, večer je z rezervačního systému smazal. České aerolinie zrušily lety do Milána a Boloni hned po pondělní tiskové konferenci bezpečnostní rady státu.

Zákaz letů s cestujícími z Itálie platí od dnešní půlnoci, easyJet by měl podle rezervačního systému přistát v Praze ve 12:05. Vyjádření easyJetu zjišťujeme. Zákaz letů nařídilo ministerstvo zdravotnictví, letecké společnosti o něm byly informovány Řízením letového provozu prostřednictvím takzvaného NOTAM – Notice To Airmen. Po dobu dvou týdnů nesmí dopravci létat z regionů Lombardie, Emilia-Romagna, Piemont a Benátsko.

Z Česka se zákaz týká linek z milánských letišť Bergamo a Malpensa, Benátek, Trevisa a Boloňa. S přestupem, z okolních letišť či po zemi se lidé z těchto regionů do Česka mohou dál bez problémů dostat.

Prodeje letenek do Itálie výrazně klesly, v případě letišť na severu země podle Student Agency například o 90 %.

Itálie patří dlouhodobě k nejvyhledávanějším destinacím, loni bylo podle statistik Letiště Praha na těchto linkách v Praze odbaveno více než 1,46 milionu cestujících.

Tagy easyjet Itálie koronavir Koronavirus omezení letů kvůli koronaviru
18 komentářů