Z výroby Iveca ve Vysokém Mýtě vyjel autobus Crossway s číslem 40000

Autobus Iveco Crossway číslo 40000. Pramen: Iveco BusAutobus Iveco Crossway číslo 40000. Pramen: Iveco Bus

Výrobce autobusů Iveco Bus oslavil v pondělí milník ve výrobě vozů řady Crossway. V areálu továrny ve Vysokém Mýtě byl

Výrobce autobusů Iveco Bus oslavil v pondělí milník ve výrobě vozů řady Crossway. V areálu továrny ve Vysokém Mýtě byl předán autobus s pořadovým číslem 40000. Získala jej Arriva, která autobus nasadí v rámci Pražské integrované dopravy. Řada Crossway se začala vyrábět před deseti lety.

„Tímto novým rekordem v produkci potvrzuje řada Crossway pozici jednoznačného evropského lídra v meziměstském segmentu. Díky jeho rozšířené řadě jsme schopni nabídnout dokonalé řešení vyhovující všem potřebám, i s pohonem na zemní plyn,“ uvedl manažer značky Stephane Espinasse z Iveco Bus.

Předání autobusu Iveco Crossway Arrivě. Pramen: Iveco Bus

Předání autobusu Iveco Crossway Arrivě. Pramen: Iveco Bus

Produktová řada Crossway byla navržena především pro potřeby městské a meziměstské hromadné dopravy. Vyrábí se v nízkopodlažní verzi (low entry) i s normální podlahou (normal floor), jako pohon nabízí Iveco naftu a zemní plyn. Autobus získal ocenění International Bus & Coach Award 2017 nebo Sustainable Bus of the Year 2018. Výrazné obchodní úspěchy slaví především ve Francii, Itálii, Německu a východní Evropě.

Ten s číslem 40000 je nízkopodlažní o délce 14,5 metru s motorem Cursor 9. Je součástí dodávky dalších patnácti vozidel, která si Arriva u Iveco Bus objednala.

„Jsem hrdý na to, že Crossway s pořadovým číslem 40 000, bude vlastnit Arriva. Dlouhodobě podporujeme domácí výrobu moderních a kvalitních autobusů,“ uvedl šéf tuzemské Arrivy Daniel Adamka. Jubilejní autobus bude podle něj snadno k poznání, neboť na boku ponese číslo 40000.

Tagy Arriva Iveco Bus Iveco Crossway
Žádné komentáře