Z Prahy nabízejí dopravci spojení už na 115 letišť, vrací se SkyUp nebo flydubai

Cestující na Letišti Praha vystupují z letadla. Foto: Letiště PrahaCestující na Letišti Praha vystupují z letadla. Foto: Letiště Praha

Letiště připravuje podporu letů do exotických destinací v zimním letovém řádu.

Další letecké společnosti se vracejí po pandemické pauze do Prahy, současní navyšují frekvence stávajících linek a počty destinací. Aktuálně tak počet letišť, kam se dá z Prahy doletět, stoupl na 115.

Informovalo o tom dnes v tiskové zprávě Letiště Praha. Nová spojení z Prahy otevřou v následujících týdnech letecké společnosti SkyUp Airlines, Blue Air i Wizz Air. Skupina Smartwings pak obnovuje lety do Dubaje, Londýna nebo Petrohradu. Po pauze se na pražské letiště vrací i další dopravci – flydubai, Air Arabia, Ural Airlines nebo Transavia France. Někteří dopravci ale start posunují: například Air Arabia až na druhou polovinu října.

„U klíčových destinací dochází aktuálně k navyšování provozu. To vytváří příznivé podmínky i pro obnovu příjezdového cestovního ruchu, který na své podstatné oživení po pandemii teprve čeká. Na podpoře tohoto segmentu intenzivně pracujeme s agenturou CzechTourism a Prague City Tourism. Současně připravujeme podporu výjezdového turismu do exotických destinací, kde očekáváme výrazný zájem v nadcházející zimní sezóně,“ řekl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Během září zahájí provoz i nové linky, Wizz Air začne od 18. září 2021 létat do Neapole a letecká společnost Blue Air spustí od 20. září 2021 spojení do Milána na letiště Linate. Provoz nové linky oznámil nově i ukrajinský dopravce SkyUp Airlines, který bude od 23. září 2021 létat mezi Prahou a Kyjevem až třikrát týdně, vždy v úterý, ve čtvrtek a v neděli. Tento měsíc plánují obnovit provoz také další dopravci, kteří doposud své lety z Prahy po koronovairové pandemii nespustili. Do Moskvy na letiště Žukovskij začne opět létat společnost Ural Airlines, do Paříže na letiště Orly pak Transavia France. K dispozici jsou také znovu přímé linky například do Bristolu, Nantes, Hamburku či Billundu.

Více letů z Prahy pak od září nabídne airBaltic na trase do lotyšské Rigy, British Airways na londýnské letiště Heathrow či Rossiya Airlines do Petrohradu. Každý den mohou nově cestující využít spojení do Helsinek s leteckou společností Finnair, do Bruselu s Brussels Airlines nebo letět do Moskvy s ČSA i Aeroflotem. Do významných evropských měst, které slouží také jako důležité přestupní body, navyšují počet frekvencí KLM, Air France i Lufthansa.

Cestující mohou aktuálně cestovat z Letiště Václava Havla Praha díky přímým letům do 115 destinací, které nabízí celkem 45 leteckých společností.

Novinky v letovém řádu u přímých spojení z Prahy

Nová přímá spojení:
Kyjev/Boryspil SkyUp Airlines
Milán/Linate Blue Air
Neapol Wizz Air
Hamburk Eurowings

Obnovená spojení:
Billund Ryanair
Bristol easyJet
Dubaj flydubai
Dubaj Smartwings
Londýn/Heathrow Smartwings
Manchester easyJet
Milán/Malpensa easyJet
Moskva/Žukovskij Ural Airlines
Nantes Volotea
Neapol easyJet
Paříž/Orly Transavia France
Petrohrad Smartwings
Šardžá Air Arabia

Navýšení frekvencí:
Amsterdam KLM
Brusel Brussels Airlines
Frankfurt Lufthansa
Helsinky Finnair
Londýn/Heathrow British Airways
Moskva/Šeremetěvo Aeroflot
Moskva/Šeremetěvo ČSA
Paříž Air France
Petrohrad Rossiya Airlines
Riga airBaltic

Tagy letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru prg
8 komentářů