Z Prahy na Island bude létat druhý dopravce, Icelandair nabídne čtyři lety týdně

Boeing 737 MAX 8 v nových barvách Icelandair. Foto: IcelandairBoeing 737 MAX 8 v nových barvách Icelandair. Foto: Icelandair

Icelandair do Česka dosud nelétal, v minulosti tu ale vlastnil dopravce.

Letecká společnost Icelandair bude druhým dopravcem, který od příštího roku nabídne spojení Prahy a hlavního islandského letiště v Keflavíku. Od června nabídne dopravce čtyři lety týdně. Doplní tak nabídku islandské nízkonákladové společnosti Play, která začala létat z Prahy letos.

Icelandair bude létat od 1. června přímo v úterý, čtvrtek, pátek a neděli. Z Prahy je odlet naplánován na 14:05 s příletem na Island v 16 hodin místního času. Z Islandu odlétá v 7:30 s příletem ve 13:15 do Prahy. Ceny zpátečních letenek začínají kolem osmi tisíc korun bez odbaveného zavazadla. Dosud dopravce nabízel spojení s přestupem, většinou ve spolupráci s KLM přes Amsterdam.

Dopravce nasadí na linku Boeing 737 MAX 8 v konfiguraci pro 160 cestujících, tedy výrazně s větším prostorem než běžných 189 pasažérů pro tento typ. Cestujícím se současně kromě cest na Island otevírá možnost využít v Keflavíku přestupu na lety do USA a Kanady.

„Možnost přivítat na pražském letišti nového dopravce je vždy skvělý důkaz atraktivity českého trhu. Nové přímé spojení společnosti Icelandair podpoří nejen výjezdový cestovní ruch na Island, ale zejména další možnost ideálního přestupu do široké sítě letecké společnosti Icelandair v Severní Americe. Díky tomuto novému spojení předpokládáme další posílení cestovního ruchu mezi Českou republikou a Spojenými státy nebo Kanadou,“ říká Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

„Je to poprvé, co nabízíme pravidelné lety do Prahy, a vidíme velké příležitosti v pohodlných přestupech na naše lety do a ze Severní Ameriky. Můžeme tak zvýšit propojení mezi oběma trhy a zároveň propojit obyvatele Islandu a Prahy,“ říká Bogi Nils Bogason, generální ředitel společnosti Icelandair. Český trh není pro Icelandair ale zcela neznámý: v minulosti dopravce vlastnil společnost Travel Service, nyní Smartwings.

Tagy Icelandair Island KEF prg PRG-KEF
21 komentářů