Z plochy pod estakádou v centru Frýdku-Místku zmizí kamiony, město tam vybuduje parkoviště

Odstavná plocha pod estakádou ve Frýdku-Místku, kde město připravuje parkoviště pro osobní automobily a dodávky. Foto: Zdopravy.czOdstavná plocha pod estakádou ve Frýdku-Místku, kde město připravuje parkoviště pro osobní automobily a dodávky. Foto: Zdopravy.cz

Práce na úpravách dopravního značení by mohly začít ještě na jaře tohoto roku.

Jen díky nedávno otevřenému obchvatu Frýdku-Místku na průtahu městem výrazně ubylo kamionů. Nyní chce radnice směrovat mimo centrum také jejich odstavování. Povinnost zajišťovat dopravcům odstavné plochy sice nemá, přesto se nyní rýsují dvě až tři lokality, na kterých by to bylo vhodné.

Nejdříve však přijde na řadu velká odstavná plocha pod estakádou v centru města. Dosud na ní zdarma parkovaly kamiony, nyní je mají vystřídat osobní automobily a dodávky z blízkého sídliště. Frýdek-Místek totiž získal plochu do svého vlastnictví, a proto se nyní chystá k její proměně na plnohodnotné parkoviště.

Práce na úpravách dopravního značení by mohly začít ještě na jaře tohoto roku. Radnice myslela také na pěší propojení z plochy pod estakádou směrem k frýdeckému náměstí, intenzivně proto připravuje znovuobnovení staré pěší trasy po kamenných schodech vedoucích až na Těšínskou ulici pod magistrát.

Podle pár let staré studie chybí ve Frýdku-Místku přes tři tisíce parkovacích míst. Hledají se proto další plochy, kde by mohly nová místa vzniknout. V přípravě je také výstavba parkoviště u prodejny Tesco na sídlišti Slezská. Na nevyužitém pozemku tam má vzniknout stání pro asi 40 aut. Od října loňského roku byl navíc ve městě spuštěn nový systém parkování. Na jednom z dosud nejvytíženějších parkovišť u polikliniky v Místku je nyní podle obyvatel mnohem jednodušší zaparkovat. V přípravě je také rezidentní parkování na sídlištích.

Plánované parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku.Zdroj: Facebook.com - Město Frýdek-Místek

Plánované parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku.
Zdroj: Facebook.com – Město Frýdek-Místek

Tagy Frýdek-Místek parkování kamionů
5 komentářů