dpp

Z Letňan na Letnou. Prahu čeká v sobotu sedmý Autobusový den PID

Autobusový den PID. Foto: RopidAutobusový den PID. Foto: Ropid

Jízdy speciálními historickými linkami budou zdarma.

Pražský organizátor veřejné dopravy Ropid uspořádá zítra již sedmý ročník Autobusového dne Pražské integrované dopravy (PID). Po šesti ročnících se akce přesouvá z Letňan na Letenskou pláň.

Akce proběhne od 10 do 17 hodin v blízkosti tramvajové zastávky Sparta. Návštěvníky čeká výstava moderních autobusů a trolejbusů zapojených do systému PID nebo jízdy historickými i speciálními autobusy. Pojede také zvláštní historická tramvajová linka.

V rámci doprovodného programu návštěvníkům ukážeme, jak se bezpečně pohybovat v rámci silničního provozu, chybět nebudou ani tradiční infostánky PID, DPP a ČD, stánky s občerstvením nebo prodejní stánky s dopravní tématikou.

Se studenty Střední průmyslové školy dopravní v Motole si můžete zahrát jejich vlastní deskové hry s dopravní tématikou. V rámci jízd speciálních autobusových linek čekají na návštěvníky také exkurze ve Staré čistírně odpadních vod v Bubenči nebo zlevněný vstup do Království železnic. Blízko letošního dějiště autobusového dne je také Muzeum MHD ve Střešovicích. Jízdy speciálními autobusovými a tramvajovými linkami jsou zdarma.

Podrobnosti o akci včetně tras a jízdních řádů speciálních autobusových a tramvajových linek najdete na stránkách akce.

Jaké další akce s dopravní tématikou můžete o víkendu navštívit? Využijte náš Kalendář akcí. 

Tagy PID Pražská integrovaná doprava
Žádné komentáře