Z Kvasin do Ningbo. Jiří Černý povede čínskou automobilku

Jiří Černý, vedoucí výroby vozů v Kvasinách. Foto: Škoda AutoJiří Černý, vedoucí výroby vozů v Kvasinách. Foto: Škoda Auto

Po pěti letech odchází z pozice vedoucího závodu Škody Auto v Kvasinách její šéf Jiří Černý. Zkušený manažer, který dříve

Po pěti letech odchází z pozice vedoucího závodu Škody Auto v Kvasinách její šéf Jiří Černý. Zkušený manažer, který dříve působil například ve vedení kolínské automobilky TPCA, se přesune do Číny, kde bude mít stejnou pozici v závodě SAIC Volkswagen Automotive Company Limited v Ningbu. V Kvasinách ho nahradí Miloš Halbich.

Personální přesun oznámila Škoda Auto v tiskové zprávě. „Závod v Kvasinách prošel pod vedením Jiřího Černého největší modernizací za více než 70 let své existence jako podnik vyrábějící vozy Škoda. Černý se svým týmem připravil Kvasiny na požadavky elektromobility a významně rozšířil kapacity závodu,“ řekl šéf výroby a logistiky Škody Auto Michael Oeljeklaus.

Kvasiny prošly v posledních letech velkým rozvojem, v závodě se začaly vyrábět kromě vozidel značky Škoda i vozy Seat Ateca. Díky rozsáhlé modernizaci se kapapcita závodu téměř zdvojnásobila ze 166 tisíc vozidel na 310 tisíc auto vyrobených rok. Závod má být současně prvním, v kterém bude Škoda Auto vyrábět elektromobily.

Tagy Jiří Černý Škoda Auto
Žádné komentáře