Z Kunovic do Chile. Aircraft Industries dodá L 410 NG až do Latinské Ameriky

Letadlo L 410 NG z produkce Aircraft Industries. Pramen: OmnipolLetadlo L 410 NG z produkce Aircraft Industries. Pramen: Omnipol

Do Chile by měla L 410 NG zamířit na podzim. Jedná se i o potenciální dodávce dalších strojů.

Kunovický výrobce letadel Aircraft Industries dodá jednu L 410 NG v pasažérské verzi s přípravou na ambulantní verzi do Chile. Informoval o tom v tiskové zprávě. Letoun si objednala chilská společnost Aerocardal. Na výrobě jedné L 410 se podílí 617 českých firem.

„Aerocardal patří k nejvýznamnějším společnostem v oboru v zemi. Provozuje civilní letouny na charterových vnitrostátních spojích, business jety, turbopropy, helikoptéry i letadla pro přepravu pacientů v kritickém stavu,“ uvedl výrobce.

Do Chile by měl letoun L 410 NG zamířit na podzim. Jedná se prý navíc pouze o jakousi „první vlaštovku“. Mateřská skupina Omnipol, pod kterou kunovický závod patří, tento týden podepsala s firmou Aerocardal memorandum o spolupráci.

Nové letadlo L410 NG. Foto: Aircraft IndustriesLetadlo L 410 NG z produkce Aircraft Industries. Pramen: OmnipolLetoun L410 NG. Foto: Aircraft Industries

„Společnost se má stát naším strategickým partnerem pro rozvíjení budoucí spolupráce v regionu. Jednáme také již o několika dalších strojích, které by mohly k tomuto dopravci zamířit později,“ dodal výrobce.

Aktuálně létá v celé Latinské Americe zhruba dvacítka letounů L 410. Na přelomu tisíciletí jich podle výrobce bylo až padesát.

„Oproti staršímu modelu L 410 UVP-E20 nabízí L 410 NG vylepšené letové parametry a provozní charakteristiky, modernější technologie a inovovanou avioniku. Konkrétně má delší dolet a přepraví o 500 kilogramů více nákladu. Zavazadlový prostor byl zvětšen dvojnásobně,“ přiblížil kunovický závod.

Tagy Aerocardal Aircraft Industries Kunovice L 410 L 410 NG L410 Omnipol
9 komentářů