Z Katovic nově do Benátek nebo Abú Dhabí, začal platit letní letový řád

Boeing 787 startuje z Katovic. Foto: katowice-airport.comíBoeing 787 startuje z Katovic. Foto: katowice-airport.comí

S nástupem letního času a nového letového řádu obnovilo letiště v Katovicích spojení do 90 destinací ve 30 zemích světa. Nejvíce

S nástupem letního času a nového letového řádu obnovilo letiště v Katovicích spojení do 90 destinací ve 30 zemích světa.

Nejvíce je podle nového letového řádu dostupných spojení do Itálie. Z Katovic tam bude létat 11 linek. Nové je například spojení do Benátek, které bude provozovat Ryanair.

Cestující budou moci využít také šestici spojení do Španělska, například do Barcelony, Castellonu, Fuerteventury nebo Málagy a dalších měst. Stejný počet spojení bude i s Velkou Británií.

Novinkou bude i linka společnosti Wizz Air, která obslouží spojení do Abú Dhabí. Odtud pak budou moci lidé dále cestovat se stejnou společností například na Srí Lanku.

Na charterových letech bude letiště cílit na 1,6 milionu cestujících. Tedy zhruba na 80 procent objemu odbavení u tohoto typů letů, které letiště zaznamenalo v rekordním roce 2019 těsně před pandemií covidu. Celkově tehdy letiště na všech typech letů odbavilo 4,8 milionu cestujících.

Pro porovnání – Ostrava v tom samém roce odbavila 323 tisíc cestujících. Od úterý se na ostravské letiště vrátila pravidelná linka do Varšavy.

Z Prahy nově do New Yorku nebo Rijádu

Praha má v plánu nově nabídnout 147 destinací. Ty zajistí 58 leteckých společností. Z nových míst přibude v létě v nabídce pravidelných letů například Rijád, New York anebo španělské Alicante. Oproti loňské letní sezóně nabídne letiště o 19 destinací více.

Do provozu se zapojí noví dopravci jako například Air Montenegro, Flyr, flynas, Play nebo SunExpress. Letiště oznámilo navýšení spojení do cestovatelsky oblíbených destinací jako Londýn, Paříž anebo Amsterdam.

Největší české letiště loni odbavilo 4,4 milionu cestujících. V roce 2019, v posledním předcovidovém roce, zaznamenaly brány letiště 17,8 milionu odbavení.

Seznam nových linek z Katovic:

Itálie: Benátky
Spojené Arabské Emiráty: Abú Dhabí
Egypt: Marsa Matruh
Bosna a Hercegovina: Mostar
Gruzie: Kutaisi 

Tagy Katovice letadla letectví letiště václava havla letní letový řád LOT ostrava praha SunExpress
9 komentářů