Z Chomutova do Mostu čtyřpruh. Silničáři dokončili křižovatku Třebušice

Silnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSD

Z podkrušnohorské magistrály zmizelo kritické místo u Mostu

Podkrušnohorská magistrála I/13 je ode dneška v celém úseku mezi Chomutovem a Mostem čtyřpruhová. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) u Mostu zprovoznilo mimoúrovňovou křižovatku Třebušice a přilehlou část silnice. Dobudování křižovatky včetně mostu přes trať vyšlo na 200 milionů korun.

Křižovatka Třebušice na silnici I/13. Pramen: ŘSD

Křižovatka Třebušice na silnici I/13. Pramen: ŘSD

„Úsek u Třebušic byl posledním mezi městy Chomutov a Most, který byl pouze dvoupruhový, což snižovalo plynulost a tedy i bezpečnost dopravy. Nová mimoúrovňová křižovatka tuto dopravní závadu odstranila,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Nová křižovatka má tvar trumpety a silnice se kvůli ní posunula mírně na jih. Stavbaři se při jejím zakládání museli mimo jiné vyrovnat s poddolovaným územím. Stavba navázala na přeložku silnice I/13 Jirkov – Třebušice.

Silnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSDSilnice I/13, výstavba křižovatky Třebušice. Pramen: ŘSD

Silnice I/13 je důležitou severočeskou tepnou; čtyřpruh fakticky vede z Chomutova až do Teplic, je ale přerušen v Bílině. Ta patří na podkrušnohorské magistrále k nejpostiženějším městům. Bílinou nyní vede dvoupruhový průtah s několika kruhovými objezdy, a město tak trápí pomalu jedoucí tranzit. Vyřešit to má tunel, jehož stavba ale není jistá.

Tagy křižovatka Třebušice ŘSD silnice I/13
28 komentářů