Z centra Olomouce na sídliště Nová Ulice nebudou půl roku jezdit tramvaje

Tramvajová trať do čtvrti Nová ulice. Foto: Google Street ViewTramvajová trať do čtvrti Nová ulice. Foto: Google Street View

Výluka začne 1. července.

Kvůli rekonstrukci koordinovaného silničního tahu a podchodu nebudou z centra Olomouce na lidnaté sídliště Nová Ulice půl roku jezdit tramvaje. Výluka tramvajového provozu mezi zastávkami Okresní soud a Nová Ulice bude zahájena v pondělí 1. července a potrvá do konce roku. Dopravní podnik hodlá výluku využít k modernizaci této části tramvajové trati. Připravena je náhradní autobusová doprava. ČTK to sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Náhradní doprava bude zajištěna výlukovými autobusy s označením X, které zajistí přepravu cestujících mezi zastávkami Náměstí Hrdinů a Nová Ulice. Tramvajové linky číslo 1 a 4, které na Novou Ulici zajíždí, budou po dobu výluky nahrazeny kombinovanými spoji s označením X1/4, a X4/1. Jezdit budou po trase vedoucí přes centrum města. Tramvajová linka X1/4 bude vyjíždět ze zastávky Fibichova a X4/1 z Pavloviček. Tramvajové linky číslo 2, 3, 5 a 7 pojedou po svých obvyklých trasách, avšak v upravených časových intervalech. Linka číslo 6 nebude po dobu výluky jezdit.

Od pondělí 1. července do úterý 31. prosince bude kvůli zastavení tramvajového provozu přesunuta autobusové zastávka Nová Ulice ve směru k Pionýrské ulici pro linky číslo 10, 16 a 21 zhruba o 50 metrů zpět k označníku občasné zastávky v jízdním pruhu. „Zastávka Nová Ulice v zálivu bude obsluhována výhradně autobusovou linkou X a linkami noční dopravy,“ upozornila Sýkorová.

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Nová ulice
11 komentářů