WSJ: Boeing může po roce a čtvrt obnovit dodávky dreamlinerů

Výroba Boeingu 787 v North Charlestonu. Foto: BoeingVýroba Boeingu 787 v North Charlestonu. Foto: Boeing

Boeing má vyrobených přes 120 letadel, které nemohly být dosud dodány. Postupně se chce vrátit k tempu pěti vyrobených letadel za měsíc.

Americký výrobce letadlové techniky Boeing se zbavil svého největšího problému ve výrobě. Po více než roce může dodávat letadla Boeing 787 Dreamliner. Jejich dodávky leteckým společnostem musel zastavit kvůli problémům s kvalitou v květnu loňského roku.

Podle listu Wall Street Journal schválil federální úřad civilního letectví (FAA) všechny změny, které Boeing ve výrobě provedl. V příštích dnech tak může obnovit o dodávky více než 120 vyrobených letounů. Brzký restart výroby naznačil Boeing tento týden ve své zprávě o výsledcích za první pololetí.

Společnost spolupracuje s FAA na finalizaci kroků, které povedou k obnovení dodávek. Výroba běží aktuálně velmi pomalu, postupně se chceme vrátit k tempu pěti letadel za měsíc,“ uvedl Boeing. Firma uvedla, že zastavení výroby dreamlinerů ji stálo dvě miliardy dolarů. Obnovení dodávek je pro Boeing zásadní i z pohledu cash flow, firma má v již vyrobených letadlech přes 25 miliard dolarů.

Během covidu byl Boeing 787 nejvyužívanějším dálkovým letadlem.V komerčním provozu je od roku 2011, vyrobeno jich bylo zatím 1006. Boeing má v zásobě dalších více než 400 objednávek.

Tagy 787 boeing Boeing 787 Boeing 787 Dreamliner FAA
Žádné komentáře