Wizz Airu přibude na trase Praha-Sicílie konkurence, linku do Katánie spustí také Ryanair

Letadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Ryanair plánuje na trase létat ve stejné dny, jako nyní létá Wizz Air. Pravděpodobně se jedná o konkurenční boj.

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair zařadila do svého rezervačního systému linku z Prahy do Katánie. Jako první o tom informoval twitterový účet Sean M. Dopravce plánuje létat na Sicílii od 31. října, lety jsou zatím vypsány až do konce března příštího roku.

Letenky na nové spojení Ryanairu na jih Itálie jsou již v prodeji na webu aerolinky, ceny jsou však, jak už to v prvních dnech prodeje letenek na nové spojení bývá, poměrně vysoké. Nejlevnější zpáteční letenky začínají asi na třech tisících korunách v nejlevnějším tarifu, jistě lze očekávat zlevnění. Dopravce spojí pražskou Ruzyni s Katánií každé úterý a sobotu. V úterky jsou plánovány odlety z Prahy na 17:10, zpět ze Sicílie ve 20:15. V soboty jsou pak lety z Prahy plánovány na 16:35, ve zpátečním směru v 19:25.

Ryanair bude na letech do Katánie konkurovat již zavedenému spojení letecké společnosti Wizz Air, ta již mezi oběma městy létá, a to rovněž dvakrát týdně a ještě k tomu ve stejné dny. Některé zdroje odkazují na konkurenční boj a snahu dostat Wizz Air pod tlak. Z Prahy do Katánie létají rovněž Smartwings. Zpáteční letenka s nimi však vychází i na více jak osm tisíc korun.

Pro letiště v Katánii není další linka do Prahy jedinou novinkou, Ryanair z něj spustí spojení také na letiště Beauvais u Paříže a posílí také zavedené linky do Boloni, Budapešti, Frankfurtu-Hahnu, Bukurešti, Sofie a Varšavy-Modlinu.

Tagy FR Katánie letiště praha prg Ryanair Sicílie
13 komentářů