Wizz Air rozdá sto tisíc letenek ukrajinským občanům

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Anna Zvereva / Flickr.comAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Anna Zvereva / Flickr.com

Letenky zdarma se týkají odletů ze sousedních zemí Ukrajiny.

Po železničních dopravcích se do pomoci ukrajinským občanů začaly zapojovat i letecké společnosti. První velký krok udělala společnost Wizz Air, která nabídne majitelům ukrajinských pasů celkem sto tisíc letenek pro lety ze zemí, které sousedí s Ukrajinou.

Nabídka se týká všech letů po Evropě z Polska, Slovenska, Maďarska a Rumunska. Firma současně oznámila, že na tyto trasy nasadí větší letadla (A321neo) a bude přidávat lety.

Součástí nabídky je i přeprava malého příručního zavazadla (maximální rozměry 40 × 30 × 20 cm). Za ostatní zavazadla si musí uprchlíci připlatit. Rezervace je přes speciální stránky. Nabídka platí do konce března nebo do vyprodání kapacity.

Chceme se podílet na velké humanitární pomoci ukrajinským občanům,“ vysvětlil šéf Wizz Air József Váradi. Ukrajina se v minulosti stala jedním z hlavních trhů Wizz Air, kvůli válce je provoz dočasně zastaven.

Tagy pomoc Ukrajině Ukrajina Wizz Air
5 komentářů