Wizz Air přidává další spojení z Polska, ze čtyř letišť otevře celkem osm nových linek

Letadla letecké společnosti Wizz Air a dalších dopravců na letišti v polských Katovicích. Foto: Katowice Airport / Piotr AdamczykLetadla letecké společnosti Wizz Air a dalších dopravců na letišti v polských Katovicích. Foto: Katowice Airport / Piotr Adamczyk

Aerolinka bude mít v Polsku už třicet letadel.

Nízkonákladová letecká společnost Wizz Air plánuje další růst v Polsku, a to především na letištích oblíbených u českých cestujících. Dopravce otevře hned osm nových spojení. Konkrétně půjde o linky z Katovic a Gdaňsku do Alicante, z Katovic a Gdaňsku do Kodaně, z Vratislavi a Krakova do Valencie, z Vratislavi do Malagy a z Gdaňsku na Tenerife. Novinky oznámila aerolinka na leteckém fóru Routes Europe 2023 konaném od 9. do 11. května v Lodži.

Jsem šťastná, když vidím, jak se vyvíjíme. Už jen proto, že minulý týden jsme oznámili rozšíření naší flotily ve Varšavě na jedenáct letadel. Je to vlastně náš již třicátý stroj v Polsku. Nikdy jsme tady nebyli tak velcí,“ komentovala polskou expanzi Wizz Airu Evelin Jeckelová, zodpovědná za rozvoj sítě společnosti.

Provoz všech nově oznámených linek začne se začátkem zimního letového řádu 2023/24, tedy 29. října letošního roku. Kompletní rozpis letů je včetně letenek k dispozici na internetových stránkách dopravce.

„Tyto zprávy ukazují, jak je pro nás celé Polsko důležité, protože se rozvíjíme nejen v hlavním městě, ale i v regionech,“ zdůraznila Jeckelová.

Tagy Katovice Krakov KRK KTW Letiště Katovice Letiště Krakov Letiště Vratislav Polsko Vratislav W6 Wizz Air WRO
9 komentářů