Wizz Air převzal první A321neo, začal s ním létat z Budapešti

Airbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton AirportAirbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton Airport

Největší středoevropská letecká společnosti Wizz Air zařadila do své flotily první z 256 objednaných letadel řady A320neo. Od nových úspornějších

Největší středoevropská letecká společnosti Wizz Air zařadila do své flotily první z 256 objednaných letadel řady A320neo. Od nových úspornějších letadel si slibuje další růst. Wizz Air je největším zákazníkem Airbusu na tento typ letadla.

Wizz Air oznámil převzetí prvního letadla v tiskové zprávě.  Jako první se nové letadlo objevilo na lince z Budapešti na londýnské letiště Luton. Postupně se má podle serveru RoutesOnline objevit na dalších linkách z Budapešti už od konce března.

Firma má objednáno celkem 256 letadel řady A320neo, z toho 184 připadá na A321neo. Wizz Air od začátku létá pouze s airbusy. Verze A321neo pojme 239 cestujících. Letadlo je vybavené motory Pratt & Whitney GTF.

Wizz Air is od nových strojů slibuje velké úspory v provozu, které mu umožní další expanzi. Spotřeba na jednoho cestujícího je zhruba o pětinu nižší než u dosavadních airbusů ve flotile, letadlo je také výrazně tišší.

Je to letadlo, které změní pravidla hry a pomůže nám expandovat i mimo Evropu,“ řekl šéf Wizz Airu József Váradi.

Wizz Air za celý loňský rok přepravil 33,8 milionu cestujících, firma zaznamenala růst téměř o pětinu.

Tagy Airbus Airbus A321neo Wizz Air
11 komentářů