Wizz Air posiluje za českými hranicemi spojení s Ukrajinou

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Letecká společnosti Wizz Air ze tří letišť v blízkosti českých hranic posílí spojení s Ukrajinou. Firma začne od listopadu nabízet

Letecká společnosti Wizz Air ze tří letišť v blízkosti českých hranic posílí spojení s Ukrajinou. Firma začne od listopadu nabízet přímé lety do ukrajinské Oděsy z Bratislavy, Katovic a Vratislavi.

Jde o součást velké expanze Wizz Airu z černomořského přístavního města: od listopadu zde firma spustí celkem šest nových linek, kromě již výše zmíněných otevře spojení s Berlínem, Budapeští a Gdaňskem. Na Ukrajině Wizz Air posílí ještě spojení ze Lvova, nově nabídne lety na kyperskou Larnaku. Tento týden začal provoz přímé linky z Krakova do Charkova.

Wizz Air se na ukrajinský trh soustředí čím dál více, po letech pouze z Kyjeva rozšířil svoji síť o další regiony. Aktuálně dopravce nabízí z Ukrajiny už 53 linek do 13 zemí. Za prvních sedm měsíců přepravil dopravce na linkách na Ukrajinu 1,3 milionu cestujících, téměř dvakrát tolik než za stejné období loni.

Letecké spojení s Ukrajinou v posledních měsících výrazně roste. Objeví se i nové linky z Česka. Ukrajinská společnost SkyUp oznámila minulý týden start linek z Pardubic do Kyjeva a z Prahy do Lvova a Charkova.

Tagy Ukrajina Wizz Air
12 komentářů