Wizz Air pokračuje ve velké expanzi, otevírá sedmou základnu v Rumunsku

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air sází čím dál více na svůj byznys v Rumunsku. Firma dnes oznámila, že od zimního

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air sází čím dál více na svůj byznys v Rumunsku. Firma dnes oznámila, že od zimního letového řádu otevře novou základnu v rumunském městě Bacău, které leží na severovýchodě země v takzvané rumunské Moldávii.

Půjde o již sedmou základnu aerolinek v Rumunsku a celkem 31. základnu dopravce. Z města Bacău (IATA kód BCM) bude létat do celkem 12 různých destinací zejména v západoevropských zemích.

Wizz Air je už nyní největší aerolinkou v zemi. Podle šéfa Wizz Air Józsefa Váradiho nechce firma létat jen do hlavních měst, ale obsluhovat i menší regionální letiště. „Otevření nové základy a umístění dvou letadel podtrhuje náš zájem a závazek rumunskému trhu,“ řekl Váradi. Podle šéfky letiště v Bacău Oany Daniely Chelaru pro rozhodnutí Wizz Air přispěly kroky letiště za poslední roky, například  modernizace terminálu, řídící věže i dalšího zázemí.

Wizz Air během dvou měsíců oznámil otevření už pěti nových základen. Jde o Lvov, Larnaku, letiště Malpensa v Miláně a Tiranu.

Nové destinace  Wizz Air z Bacău

London Luton
Liverpool
Brussels Charleroi
Memmingen
Milan Bergamo
Venice Treviso
Rome Fiumicino
Bologna
Turin
Catania
Billund
Larnaca

 

Tagy Bacău BCM rumunsko Wizz Air
12 komentářů