Wizz Air pokračuje v expanzi, začne létat i do Egypta

Airbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Pixabay.comAirbus A320 společnosti Wizz Air. Foto: Pixabay.com

Letecká společnost Wizz Air oznámila vstup do další země. Od 17. září začne létat třikrát týdně z Milána do egyptské

Letecká společnost Wizz Air oznámila vstup do další země. Od 17. září začne létat třikrát týdně z Milána do egyptské Alexandrie. Maďarská letecká společnost dnes novou linku do Egypta oznámila na Twitteru společně s novým spojením mezi Bukureští a Mallorkou.

Wizz Air patří mezi několik málo dopravců, kteří namísto útlumu linek naopak silně expandují. Wizz Air už letos oznámil vstup na celkem 15 nových letišť včetně nových linek z Prahy. Alexandria bude už 146. destinací v síti, Egypt je 45. zemí, kam Wizz Air létá.

Maďarský dopravce už na počátku pandemie uvedl, že má dostatečné zásoby na přežití nižší poptávky, současné krize se tak naopak snaží využít pro posílení své pozice na trhu. Firma však oznámila zpomalení růstu v dalších letech a menší odběr nových letounů. Expanze pokračuje na jiné kontinenty: na počátku měsíce spustil Wizz Air lety z Abú Dhabí.

V případě Česka Wizz Air zatím oznámil nové linky z Prahy do Varny a Tirany, plánuje i spojení do Larnaky na Kypru. Od září začne létat z Pardubic do Lvova a Kyjeva.

Tagy Wizz Air
5 komentářů