Wizz Air plánuje další linku z Pardubic, denně chce spojení do Lvova

Airbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Maďarská letecká společnost Wizz Air chce otevřít z Pardubic další linku na Ukrajinu. Na jednu trasu už přepravní práva získala,

Maďarská letecká společnost Wizz Air chce otevřít z Pardubic další linku na Ukrajinu. Na jednu trasu už přepravní práva získala, ale létat nezačala. Po lince do Kyjeva žádá o povolení pro lety do Lvova.

Vyplývá to z žádosti dopravce zveřejněné na stránkách ministerstva dopravy. Podle žádosti chce společnost létat sedmkrát týdně. Do Lvova aktuálně létá z Prahy ukrajinský SkyUp.

Wizz Air už v březnu získal přepravní práva na provoz letů do Kyjeva, dosud je ale nevyužil. „Letecký dopravce má možnost zahájit provoz na konkrétní lince do šesti měsíců od nabytí právní moci rozhodnutí o udělení přepravního práva, tedy do září tohoto roku,“ uvedl mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka.

Vedení společnosti East Bohemian Airport provozující pardubické letiště už na květnovém zasedání městského zastupitelstva uvedlo, že s Wizz Air jedná. Pro letiště, které mělo nedostatečný provoz i v době největšího rozmachu, může být příchod dopravce často využívajícího různých marketingových podpor z veřejných rozpočtů pro start linek vítanou provozní vzpruhou.

Tagy East Bohemian Airport letecké spojení Česko - Ukrajina Letiště Pardubice LVO Lvov pardubice PED Top Wizz Air
34 komentářů