Wizz Air otevírá další základnu ve Velké Británii, nabídne linku do Košic

Airbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A320 v nátěru společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Letecká společnost Wizz Air oznámila otevření své druhé základny ve Velké Británii. Na letišti Doncaster Sheffield v hrabství Yorkshire umístí

Letecká společnost Wizz Air oznámila otevření své druhé základny ve Velké Británii. Na letišti Doncaster Sheffield v hrabství Yorkshire umístí jeden Airbus A320 a otevře sedm nových linek.

Wizz Air na letiště ve středu Anglie létá už čtrnáct let, aktuálně nabízí deset spojů. Nově navýší počet tras celkem na sedmnáct.

Nové linky spojí Doncaster Sheffield s portugalským Farem, španělskými Alicante a Malagou, kyperskou Larnacou, polským Lublinem, rumunskou Šučavou a slovenskými Košicemi. Lety do nových destinací začnou na konci října, v případě Košic je spojení naplánováno dvakrát týdně v pátek a pondělí. Z Velké Británie letí spoj v 5:10, z Košic odlétá v 9:10. Wizz Air létá zatím z Košic do Londýna.

Podle Wizz Air zřízení základny přinese 36 nových pracovních míst přímo pro Wizz Air, dalších 110 vznikne nepřímo u dodavatelů. Wizz Air bude mít ve velké Británii už celkem jedenáct letadel, jeho hlavní bází je letiště Luton.

Tagy Wizz Air
10 komentářů