Wizz Air otevírá další linky, poprvé nabídne vnitrostátní lety

Airbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton AirportAirbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton Airport

Dalších osm nových linek oznámil během posledního týdne maďarský nízkonákladový dopravce Wizz Air. Firma svoji další expanzí posílí hlavně na

Dalších osm nových linek oznámil během posledního týdne maďarský nízkonákladový dopravce Wizz Air. Firma svoji další expanzí posílí hlavně na italském a britském trhu.

Poprvé firma nabídne i vnitrostátní lety. Od října začne létat z Milána Malpensy do Catanie a do Palerma. Na vytíženém leteckém spojení mezi severem Itálie a Sicílií tak ještě více zahustí konkurenci, zejména nízkonákladovou.

Jen krátce po oznámení nové základny na britském letišti Doncaster Sheffield oznámil Wizz Air přidání dalších šesti linek, celkem jich prodává už 23 z hrabství Yorkshire. Nově začne létat během října do Eindhovenu a Lisabonu a také na čtyři letiště na Kanárských ostrovech: Tenerife South, Lanzarote, Gran Canaria a Fuerteventura.

Wizz Air musel svoji expanzi v září přibrzdit, důvodem jsou omezení vstupu do Maďarska. Společně s Ryanairem je dopravce aktuálně aerolinkou, která hlásí nejmenší propady počtu cestujících v meziročním srovnání. Za srpen Wizz Air přepravil 2,31 milionu cestujících, meziročně o 42 % méně.

Tagy Wizz Air
3 komentáře