Wizz Air dál expanduje v Itálii, jde proti Ryanairu, easyJetu i nové sicilské aerolince

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Maďarská nízkonákladová společnost pokračuje ve velké expanzi, oznámila dalších osm nových linek.

Jen pár dní po oznámení prvních dvou prvních vnitrostátních linek v celé své síti přišel Wizz Air s dalšími čtyřmi linkami v Itálii. Půjde zejména o propojení severu a jihu. Většinou vstupuje na trasy, kde je už teď velká konkurence.

Wizz Air posílí svoji přítomnost v Katánii na Sicílii, kde bude mít umístěná dvě letadla Airbus A321. Firma oznámila osm nových destinací, z toho čtyři vnitrostátní v rámci Itálie. Jde o lety z Katánie do Říma, Boloni a Benátek a z Milána Malpensy do Bari. Na všech těchto trasách létá Ryynair nebo easyJet. Mezi Katánií a Římem bude mít konkurenci v podobě Alitalie.

Server anna.aero upozornil, že v případě letů do Boloni a Říma se Wizz Air pouští do souboje o cestující také s novým sicilským dopravcem Tayran Jet, který začal provoz letos v létě.

V seznamu dnes oznámených linek je ještě spojení z Katánie do Londýna – Lutonu a německého Memmingenu a další dvě linky mířící hlavně na segment zahraničních pracovníků z východu mířících na západ: z Kišiněva do Liverpoolu a z Kluže do Liverpoolu.

Tagy Wizz Air
8 komentářů