WestJet nečekaně ruší lety přes Atlantik

Boeing 737 MAX 8 společnosti WestJet. Foto: Collin Brown Photography / Flickr.comBoeing 737 MAX 8 společnosti WestJet. Foto: Collin Brown Photography / Flickr.com

WestJet omezení vysvětluje i kapacitními problémy.

Druhý největší kanadský dopravce v době návratu cestujících do letadel nečekaně brzdí svůj rozvoj v dálkových letech. Dopravce oznámil, že letos nespustí dříve oznámené spojení z Halifaxu do tří evropských měst a poprvé oficiálně potvrdil, že nebude do Evropy létat ani z Vancouveru a Toronta.

V prohlášení pro média uvedl, že pro firmu je důležité „zodpovědně řídit obnovu své sítě i s ohledem na kapacitní problémy“. Z vyjádření tak vyplývá, že dopravce může mít obavy, že by nemusel kvůli všeobecnému nedostatku personálu v oboru zvládnout větší rozmach. „Šlo o těžké rozhodování, které nám ale umožní nabídnout nejlepší možné služby,“ uvedl obchodní ředitel John Weatherhill. Jiní dopravci na obou stranách Atlantiku naopak spojení mezi Evropou a Severní Amerikou výrazně posilují.

WestJet už loni vyjmul z rezervačního systému lety do Evropy z Toronta a Vancouveru, linky z Halifaxu zmizely až tento týden. Dopravce věří, že od příštího roku se k provozu přes Atlantik znovu vrátí. Loni firma nabízela z Halifaxu lety do Dublinu, Glasgow, Edinburghu a Paříže. Firma už loni oznámila, že v dálkové dopravě se pro dopravce stane hlavní základnou Calgary. Odsud firma počítá naopak s výrazným navýšením provozu v porovnání s loňským létem.

Pro letiště v Halifaxu je zrušení letů zklamáním. Jediným přímým spojením do Evropy budou lety Condoru a Eurowings Discover do Frankfurtu.

Tagy transatlantické lety westjet
Žádné komentáře