Vzhled okolí nové stanice metra D Nové Dvory určí studie

Stanice metra Nové Dvory na chystané nové trase D výrazně promění celou tuto oblast na jihu Prahy. Budoucí vzhled spádového

Stanice metra Nové Dvory na chystané nové trase D výrazně promění celou tuto oblast na jihu Prahy. Budoucí vzhled spádového území stanice, o které se dělí Praha 4 a Praha 12, má nastínit nová studie. Jejího zpracovatele chce vybrat pražský magistrát ještě letos.

Cílem studie je ověřit možnosti využití celé lokality. „Jde o metropolitní prioritu a jedno z klíčových území budoucího rozvoje města, které lze charakterizovat jako významné obvodové centrum s potenciálem centra celoměstského a klíčovou spádovou oblast ve vztahu k budoucí stanici metra D,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hlaváček.

Metro D, vedení linky. Pramen: DPP

Metro D, vedení linky.
Pramen: DPP

Studie navrhne konkrétní možnosti výstavby a prověří i východ území. V západní části lokality Nových Dvorů se počítá s výstavbou bytových i administrativních budov, které mají doplňovat „kvalitní veřejná prostranství“. „Ve východní části by mohla vzniknout venkovní sportoviště a parky,“ doplnil ředitel Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Ondřej Boháč.

Dopravní podnik hl. m. Prahy nyní provádí k trase D geologický průzkum a již také zažádal o stavební povolení na první úsek stavby. Trasa metra I.D. bude dlouhá 10,6 km s celkovým počtem 10 stanic (4 ražené, 5 hloubených a 1 povrchová): Náměstí Míru, Náměstí bratří Synků, Pankrác, Olbrachtova, Nádraží Krč, Nemocnice Krč, Nové Dvory, Libuš, Písnice a Depo Písnice. Provoz má zajišťovat 17 čtyřvozových souprav bez strojvedoucího. Běží také tendr na zhotovitele.

Tagy dpp Metro D stanice Nové Dvory
19 komentářů