Výzkumný ústav železniční navýší mzdové prostředky o 9 procent

Zkušební okruh v Cerhenicích. Pramen: VÚŽZkušební okruh v Cerhenicích. Pramen: VÚŽ

Benefity u VUZ byly rozšířeny o příspěvek na jednotnou jízdenku OneTicket.

Výzkumný Ústav Železniční (VUZ), známý především díky zkušebnímu okruhu v Cerhenicích, navýší pro letošek prostředky na výplaty zaměstnanců o devět procent. Dodatek ke kolektivní smlouvě podepsalo vedení s odbory koncem loňského roku.

Tarifní mzdy pro rok 2023 narostou nejméně o pět procent a výkonové odměny o další čtyři procenta. Zachovány zůstávají zaměstnanecké benefity, které byly v oblasti příspěvku na dopravu rozšířeny o příspěvek na jednotnou jízdenku OneTicket.

O navýšení mezd jednaly obě strany od června loňského roku. „Podařilo se nám bez zbytečných emocí dosáhnout dohody, která bere v potaz jak potřeby zaměstnanců, tak ne příliš pozitivní ekonomickou situaci na trhu železničních vozidel a vysokou inflaci, se kterou se budeme muset jako firma v následujícím období vypořádat,“ uvedl šéf VUZ Martin Bělčík.

Vedení VUZ se už začátkem prosince dohodlo s odbory na výplatě jednorázového příspěvku 9000 korun, který měl zaměstnancům pomoci pokrýt rostoucí životní náklady.

„Zkušení a kvalifikovaní odborníci jsou pro VUZ nejcennějším kapitálem a děláme vše pro to, abychom jim vytvořili odpovídající pracovní podmínky, podpořili profesionální růst a alespoň částečně kompenzovali rostoucí životní náklady,“ dodal Bělčík.

VUZ je nejziskovější dceřinou firmou Českých drah, zisk před zdaněním za rok 2021 činil rekordních 346 milionů korun. U Českých drah by tarifní mzdy měly letos vzrůst o 5,2 procenta.

Tagy vúž Výzkumný ústav železniční
7 komentářů