Vysočina vybrala zhotovitele další části obchvatu Jihlavy, stavba začne v červnu

Budování jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Foto: Kraj VysočinaBudování jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Foto: Kraj Vysočina

První část jihovýchodního obchvatu bude hotová letos na podzim.

Sdružení firem MI Roads a IMOS Brno získalo zakázku na stavbu další části jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Půjde o tři kilometry dlouhý úsek, který propojí silnice II/405 a II/602. Hotovo by mělo být do října příštího roku. Stejné firmy staví již první část obchvatu

Vítězství sdružení a uzavření smlouvy vyplývá z informací na profilu zadavatele.  Cena v tendru výrazně klesla, z 344 milionů na 277 milionů korun bez DPH. Do soutěže dorazilo celkem šest nabídek. „K předání staveniště dojde v červnu letošního roku,“ uvedla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Stavba naváže na aktuálně budovanou první část obchvatu, která propojí silnice na Třebíč a Znojmo. Tato část má být hotová letos na podzim. Nový úsek propojí silnice na Třebíč a Žďár nad Sázavu.

Další úsek má být stavebně jednodušší. Na třech kilometrech vzniknout dva mosty a okružní křižovatka. Jihovýchodní obchvat Jihlavy je součástí návozových tras komponentů pro stavbu nových bloků Jaderné elektrárny Dukovany. Stavbu tak má financovat hlavně Státní fond dopravní infrastruktury.

Trasa druhé části JV obchvatu Jihlavy. Foto: Kraj Vysočina
Tagy Imos Brno jihovýchodní obchvat Jihlavy Kraj Vysočina MI Roads obchvat Jihlavy
14 komentářů