Výrobce vlaků Stadler hlásí rekord v tržbách i nových objednávkách

Elektrická jednotka Stadler, ilustrační foto. Pramen: StadlerElektrická jednotka Stadler, ilustrační foto. Pramen: Stadler

Loňské výsledky švýcarského výrobce vlaků Stadler jsou v mnoha ohledech rekordní. Strojírenská skupina hlásí rekord v tržbách, počtu dodaných vlaků

Loňské výsledky švýcarského výrobce vlaků Stadler jsou v mnoha ohledech rekordní. Strojírenská skupina hlásí rekord v tržbách, počtu dodaných vlaků i nových objednávek. Výroční zprávu za rok 2019 zveřejnila dnes na svých stránkách.

Loňské tržby se zvýšily meziročně o 60 procent na 3,2 miliardy švýcarských franků (cca 76 miliard korun). Firma dodala zákazníkům 444 vozidel, tedy o 80 procent více než v roce 2018. K největším zákazníkům patřil britský dopravce Greater Anglia, který si objednal 58 jednotek, Stadleru se podařilo proniknout i na Tchaj-wan, kam zamířilo 34 vozidel.

Stadler za loňský rok získal nové zakázky v objemu 5,1 miliardy švýcarských franků (přes 121 miliard korun), z toho 833 milionů franků připadá na servisní divizi. Celkem tak má celá skupina v zásobníku zakázky v rekordním objemu přes 15 miliard franků (356 miliard korun).

Počet zaměstnanců se loni zvýšil o 23 procent na téměř 11 tisíc.

Tagy Stadler Top výsledky 2019
5 komentářů