Vyprodáno za půl hodiny. Zájem o místo v restauraci v A380 na zemi předčil očekávání

Palubní menu v byznys třídě Singapore Airlines. Foto: Singapore AirlinesPalubní menu v byznys třídě Singapore Airlines. Foto: Singapore Airlines

Za jídlo v první třídě letadla na zemi chce dopravce téměř 11 tisíc korun.

Letecká společnost Singapore Airlines úspěšně prodala místa v nové netradiční a velmi dočasné restauraci. Během dvou dní zaplní dvě odstavená letadla Airbus A380 lidmi, kteří ale nikam nepoletí. Budou se však cítit alespoň trošku jako při letu díky tradičnímu servisu v podobě jídel a nápojů.

Všechna místa byla vyprodána během půl hodiny. Vstupenky stály od 900 korun v ekonomické třídě až po necelých 11 tisíc korun první třídě. Zájemci mohli platit i body z věrnostního programu aerolinky.

Kvůli omezením proti šíření koronaviru dopravce nezaplní celé letadlo: ze 471 míst bude obsazena jen polovina. Restaurace otevře od 12 do 15 hodin, pak projde dezinfekcí. Na účastníky čeká i možnost zúčastnit se prohlídky letadla a zázemí Singapore Airlines.

Restaurace v A380 je jednou z nabídek programu Discover Your Singapore Airlines, kterým chtějí aerolinky představit některé své služby nebo lidem nabídnout možnost podívat se do zázemí, kam by se jinak cestující nedostali.

Během listopadových školních prázdnin v Singapuru dopravce ještě chystá prohlídku svého zázemí včetně možnosti prohlídky simulátorů nebo debaty s piloty a letuškami. Děti budou mít možnost si obléknout uniformu letušky či stevarda a zahrát si na tuto profesi.

Je to nabídka, z které si může každý vybrat. Od pravidelných cestujících, kterým chybí náš servis a zážitek na palubě až po rodiče s dětmi, kteří chtějí mít zajímavý program o prázdninách,“ řekl šéf Singapore Airlines Goh Choon Phong.

Novinkou je i možnost objednat si jídlo z palubního menu včetně první třídy domů. Rozvážkovou službu spustily Singapore Airlines 5. října.

Dopravci po celém světě řeší, jak alespoň částečně využít odstavená letadla. V Asii a Austrálii začínají někteří zkoušet například vyhlídkové lety. O víkendu vypravil Qantas speciální let kolem části Austrálie.

Tagy Singapore Airlines
12 komentářů