Výměna mostu na D10 u Staré Boleslavi skončila, hotovo je o dva měsíce dříve

Most na D10 u Staré Boleslavi, který prošel rekonstrukcí. Foto: SkanskaMost na D10 u Staré Boleslavi, který prošel rekonstrukcí. Foto: Skanska

Most je již připraven na budoucí rozšíření dálnice na šest pruhů.

Na dálnici D10 je od včerejšího dne plně průjezdný úsek u Staré Boleslavi. Provoz zde byl omezen téměř rok kvůli výměně mostu. K otevření nakonec došlo o osm týdnů dříve, než byl původní plán.

Konec omezení oznámily Ředitelství silnic a dálnic a Skanska. Na jaře bude v místě jen malé omezení na krajnici směrem na Prahu.

Původní most byl již delší dobu ve špatném stavu, jeho stav byl hodnocen stupněm 6 a musel být podepřen podpůrnou konstrukcí. „Starý most jsme po etapách zcela zbourali a na jeho místě postavili nový ze železobetonových nosníků,“ říká oblastní manažer Skanska Jiří Červenka.

Podle něj se díky dobré spolupráci s ŘSD podařilo stavbu zkrátit z 48 na 40 týdnů. Zásadní bylo přitom rychlejší dokončení 3. etapy výstavby mostu, čímž odpadla nutnost dalších dopravních omezení a celkový termín se tak zkrátil o 8 týdnů. V roce 2022 bude následovat jen krátké dopravní omezení v krajnici směr Praha pro úpravu dočasného rozšíření nutného k zachování provozu v režimu 2+2 po celou dobu výstavby.

Během druhého prosincového týdne došlo k pokládce nového asfaltového souvrství, poté se dokončilo příslušenství a dopravní značení a nyní je úsek opět plně průjezdný. Součástí prací byla i oprava blízké protihlukové stěny ve směru na výjezd do Staré Boleslavi. Rekonstrukce mostu již počítala s plánovaným rozšířením dálnice D10 v tomto úseku na 3 + 3 jízdní pruhy, šířka přemosťované komunikace se v obou směrech zvětšila na 13,25 metru.

Tagy D10 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
6 komentářů