Výluka zastaví o víkendu přeshraniční provoz vlaků u Bad Schandau

Vlak EuroCity Praha - Berlín - Hamburk nasazují České dráhy jedny ze svých nejlepších vozů. Foto: České dráhyVlak EuroCity Praha - Berlín - Hamburk nasazují České dráhy jedny ze svých nejlepších vozů. Foto: České dráhy

Cestující z Čech do Saska a dále na sever Německa musejí o víkendu na hranicích počítat s komplikacemi. Kvůli výluce

Cestující z Čech do Saska a dále na sever Německa musejí o víkendu na hranicích počítat s komplikacemi. Kvůli výluce mezi Schönou a Bad Schandau  se 27. a 28. července zastaví přeshraniční železniční doprava. Oznámily to České dráhy v tiskové zprávě.

Všechny vlaky budou nahrazeny autobusy. Místo mezistátních vlaků EC Berliner budou jezdit autobusy v úseku Ústí nad Labem – Drážďany. Regionální vlaky budou nahrazeny mezi Děčínem a Bad Schandau. Zcela zrušeny jsou o tomto víkendu turistické vlaky 5274/5275 Letní kometa Ústí nad Labem – Drážďany a vlaky 5279/5278 Drážďany – Litoměřice město.

Opatření v dopravě (zdroj: České dráhy)

Opatření v dálkové dopravě

Mezistátní vlaky EuroCity Berliner a Porta Bohemica pojedou pouze v úseku Praha – Děčín. V úseku Děčín – Lipsko/Berlín/Hamburk/Kiel jsou vlaky zrušeny. Náhradní doprava je zajištěna autobusy ze stanice Ústí nad Labem hl.n. do stanice Drážďany hl.n.

Ze stanice Drážďany hl.n. do Lipska, Berlína, Hamburku a Kielu jedou zvláštní vlaky InterCity podle výlukového jízdního řádu.

Vlak EC 259 Porta Bohemica Lipsko – Praha v sobotu 27. července nepojede v úseku Lipsko – Ústí nad Labem.

Opatření v regionální dopravě

Od pátku 26. července od 22:00 hodin až do pondělí 29. července do 4:00 hodin ráno se bude konat na německém území mezi stanicemi Schőna a Bad Schandau výluka s úplným zastavením provozu za účelem odstranění následků živelné katastrofy (sesuv hlíny a bahna do kolejí). Při této výluce, kdy neprojedou žádné vlaky, budou platit u mezistátních osobních vlaků následující výluková opatření:

V pátek 26. července:

Osobní vlak 5270 s odjezdem z Děčína hl.n. ve 22:41 hodin bude ukončen ve stanici Schőna.
Osobní vlak 5271 bude výchozí ze stanice Schőna.

Současně budou tyto vlaky nahrazeny autobusy NAD, které pojedou z Děčína hl.n. do Bad Schandau a opačně po pravém břehu Labe. Tyto autobusy pojedou v časech podle výlukového jízdního řádu Deutsche Bahn. Ve stanici Děčín hl.n. nebude zajištěn přípoj od náhradní autobusové dopravy za osobní vlak 5271 na spěšný vlak 1993 směr Ústí n.L.

V sobotu 27. a v neděli 28. července 2019:

Všechny vlaky linky U28 ze směru Děčín hl.n. budou končit ve stanici Schőna a pojedou dle pravidelného jízdního řádu.
všechny vlaky linky U28 ve směru do Děčína hl.n. budou vycházet ze stanice Schőna a pojedou dle výlukového jízdního řádu (o 5 minut později) .
všechny vlaky linky U28 ze směru od Sebnitz budou končit ve stanici Bad Schandau.
všechny vlaky linky U28 ve směru do Sebnitz budou vycházet ze stanici Bad Schandau.
vlak 5455 odjede z Bad Schandau směr Sebnitz opožděn až ve 21:33 (po příjezdu autobusu NAD za vlak 5455 z Děčína)
vlaky linky RE 20 Letní kometa 5274 Ústí n.L. – Drážďany hl.n. a 5275 Drážďany hl.n. – Ústí n.L. NEPOJEDOU
vlaky linky RE 20 5279 Drážďany hl.n. – Litoměřice město a 5278 Litoměřice město – Drážďany hl.n. NEPOJEDOU
vlak 5270 s odjezdem z Děčína hl.n. ve 22:41 hodin bude ukončen ve stanici Schőna.
vlak 5271 bude výchozí ze stanice Schőna

Současně budou vlaky linky U28 nahrazeny autobusy NAD, které pojedou z Děčína hl.n. do Bad Schandau a opačně po pravém břehu Labe. Tyto autobusy pojedou v časových polohách podle výlukového jízdního řádu Deutsche Bahn a nemají zajištěny přípoje ve stanici Děčín hl.n. Cestující z Děčína hl.n. použijí následující spoje, cestující do Bad Schandau, kteří jedou do Bad Schandau musí využít dřívější spoje. Vlaky linky RE 20 jsou zrušeny bez náhrady v celé trase.

V pondělí 30. července 2019:

V pondělí 30. července 2019 bude mezi stanicemi Bad Schandau a Schőna jednokolejný provoz. Z tohoto důvodu se předpokládá zpoždění vlaků linky U28 o 3 – 6 minut.

Vlak 5458 pojede mezi stanicemi Bad Schandau a Schőna o 8 minut dříve, v úseku Dolní Žleb – Děčín hl.n. o 1 minutu později.

Tagy České dráhy Top výluka
16 komentářů