Východní Čechy se vracejí k normálnímu železničnímu provozu, jinde omezení trvají

Regionova v barvách Pardubického kraje. Pramen: Pardubický krajRegionova v barvách Pardubického kraje. Pramen: Pardubický kraj

V Moravskoslezském kraji budou v pracovní dny doplněny „školní“ vlaky.

České dráhy začnou ve spolupráci s kraji v pondělí s postupnou obnovou železničního provozu, který byl v listopadu utlumen kvůli covidu a zavření škol. Dopravu omezila především sedmička krajů: Praha a Středočeský, Vysočina, Liberecký, Pardubický, Královéhradecký a Moravskoslezský.

Plný provoz se vrátí v pondělí na východě Čech. „V koordinaci s Pardubickým a Královéhradeckým krajem obnoví České dráhy plný provoz všech regionálních vlaků na území těchto dvou samosprávných celků, a to podle platného jízdního řádu pro rok 2020,“ uvedla mluvčí drah Gabriela Novotná.

Kraje, které omezily regionální železniční dopravu. Pramen: České dráhy

Kraje, které omezily regionální železniční dopravu. Pramen: České dráhy

Výjimkou je provoz vlaků na trati 238 v úseku Hlinsko v Čechách – Havlíčkův Brod, tedy na přesahu z Pardubického kraje do Kraje Vysočina. Tam bude omezen provoz až do konce platnosti jízdního řádu 12. prosince 2020.

V Moravskoslezském kraji budou v pracovní dny doplněny „školní“ vlaky. Ty pojedou nad rámec nedělního provozu, který byl v kraji zaveden i pro všední dny a nadále trvá. V ostatních krajích (Praze, Středočeském kraji, Kraji Vysočina a v Libereckém kraji) zatím zůstávají v platnosti aktuální omezení. Zřejmě vydrží až do konce platnosti jízdního řádu.

Podrobnosti jsou na stránkách Českých drah.

Tagy České dráhy kraje omezení dopravy kvůli koronaviru
4 komentáře