Volkswagen odložil rozhodnutí, zda bude i škodovky vyrábět v Turecku

Linka na výrobu bateriových celků ve Škodě Auto: Foto: Škoda AutoLinka na výrobu bateriových celků ve Škodě Auto: Foto: Škoda Auto

Automobilka Volkswagen odložila definitivní rozhodnutí, zda postaví nový výrobní závod v Turecku. Důvodem je invaze Turecka do severní části Sýrie.

Automobilka Volkswagen odložila definitivní rozhodnutí, zda postaví nový výrobní závod v Turecku. Důvodem je invaze Turecka do severní části Sýrie. V novém závodu v Manise v západní části země se mají vyrábět i škodovky.

Pečlivě monitorujeme situaci a se znepokojením se díváme na současný vývoj,“ citovala agentura Reuters mluvčího Volkswagenu.

Volkswagen už na začátku října založil v provinciii Manisa pobočku, oficiálně ale firma tvrdí, že se ještě nerozhodla, kam novou továrnu umístí. Vybírala mezi Bulharskem a Tureckem.

Předsedy vlády Dolního Saska Stephan Weil uvedl, že si nedokáže představit, že by automobilka investovala za této situace v Turecku. Dolní Sasko je pětinovým akcionářem Volkswagenu. V továrně se měly vyrábět hlavně modely Volkswagen Passat a Škoda Superb, které by uvolnily kapacitu pro závody v Německu a Česku.

Tagy Škoda Auto Turecko volkswagen
9 komentářů