Vlaky RegioJetu v červnu na jih Čech nevyjedou. Jejich nástup je odložen na neurčito

Vlak RegioJet mezi Prahou a Ostravou (Velim). Foto: Jan SůraVlak RegioJet mezi Prahou a Ostravou (Velim). Foto: Jan Sůra

Společnost RegioJet podruhé odložila vstup na trať Praha – České Budějovice. Žluté vlaky měly na novou linku poprvé vyjet už

Společnost RegioJet podruhé odložila vstup na trať Praha – České Budějovice. Žluté vlaky měly na novou linku poprvé vyjet už 14. dubna, nový termín byl posléze stanoven na 9. červen. Ani ten ale už neplatí, nástup žlutých vlaků na 4. koridor je odložen na neurčito, potvrdil mluvčí Aleš Ondrůj.

Důvodem jsou výluky, které cestující na trati dlouhodobě trápí kvůli stavbě několika úseků. V dubnu byla nepřetržitá výluka mezi Chotovinami a Olbramovicemi, aktuálně jezdí náhradní autobusová doprava mezi Budějovicemi a Táborem.

„O omezeních se sice vědělo a naším cílem bylo spojení zavést – proto jsme nechali celou věc otevřenou. Opakovaně jsme všechny aspekty vyhodnocovali, nicméně nakonec ve srovnání s existujícími přímými autobusy RegioJet bychom mezi Prahou a Budějovicemi zatím o mnoho větší pohodlí ani rychlost nebyli vlakem schopni nabídnout,“ sdělil Ondrůj.

Podle něj by komplikace postihly také provoz dalších vlakových spojů, se kterými mělo být vedení soupravy provázáno. Souprava totiž měla fakticky jezdit z Budějovic přes Prahu do Brna a zpět. „Mrzí nás to, ale bohužel jsme zatím museli původní plány změnit. Nový termín nemáme zatím stanoven, nicméně i nadále počítáme s možností budoucího zavedení těchto vlakových spojů,“ dodal mluvčí.

RegioJet měl na jih Čech jezdit zpočátku jednou denně. Z Prahy měl vyjíždět v 9:01, do Českých Budějovic by dorazil po zastávce v Táboře v 11:06. Zpět se měl vracet ve 12:55 s příjezdem do Prahy ve 14:56.

Tagy RegioJet Top trať Praha - České Budějovice
131 komentářů