Vlakem na adventní trhy. Dopravci posilují spojení do Drážďan, parní vlak pojede na Křivoklát

Drážďanský adventní trh Striezelmarkt. Foto: dresden.infoDrážďanský adventní trh Striezelmarkt. Foto: dresden.info

České dráhy a Die Länderbahn ve spolupráci s Libereckým a Ústeckým krajem od zítřka posílí spojení z Česka do Drážďan.

České dráhy a Die Länderbahn ve spolupráci s Libereckým a Ústeckým krajem od zítřka posílí spojení z Česka do Drážďan. Důvodem je pravidelně vysoká poptávka českých cestujících o návštěvu adventních trhů v saském hlavním městě.

V sobotu vyjíždí první víkendový posilový vlak z Liberce do Drážďan. Loňské cestování komplikovala výluka v Žitavě, letos pojede jednotka Siemens Desiro přímo. Posilové vlaky vyjíždí v sobotu 30. listopadu, 7. a 14. prosince z Liberce v 7:02 a z Drážďan zpět v 16:26. S ohledem na celostátní změny jízdních řádů a celkovou změnu víkendového konceptu na lince Liberec – Drážďany, pojede adventní vlak v sobotu 21. prosince z Liberce až v 7:33. Zpět již cestující budou moci využít pravidelné vlaky, které od změn posilují na každé dvě hodiny, z Drážďan tedy například v 15:08 nebo 17:08.

Návštěvníci vánočních trhů v Drážďanech mohou využít i další pravidelné spoje linky RE2 Liberec – Drážďany, která jezdí i v neděli. Pro cestující nastupující na území kraje je ve vlacích Trilex (obchodní značka pro spojení v Trojzemí)  zavedena zvláštní jednodenní jízdenka Liberec-Dresden-Special s cenou od 250 Kč za jednu dospělou + až 3 děti od 6 do 14 let.

České dráhy ve spolupráci s Ústeckým krajem od soboty poprvé vypraví speciální vlak Vánoční kometa z Ústí nad Labem do Drážďan, který pojede každý adventní víkend. Dospělý a dvě děti na celý den zaplatí 270 Kč, dva dospělí a čtyři děti za 380 Kč s jízdenku Labe-Elbe. Speciální vlak odjíždí z Ústí v 9:19, z Děčína 9:36 a v Drážďanech je v 10:21. Odjezd zpátky je v 15:35, v Děčíně příjezd v 16:22 a v Ústí nad Labem v 16:38.

České dráhy vypraví ještě speciální parní vlak na adventní trhy na hradě Křivoklát. Půjde o termín 14.-15. prosince.

Tagy České dráhy Die Länderbahn jízdenky na adventní trhy
9 komentářů