Vládní opatření omezí i autoservisy. Předání auta může proběhnout jen venku, mohou ale dál opravovat

Kontrola vozidla. Ilustrační foto: srovnator.czKontrola vozidla. Ilustrační foto: srovnator.cz

Veškerá komunikace mezi zaměstnancem autoservisu a zákazníkem musím proběhnout venku.

Velké nejasnosti panovaly po včerejším jednání vlády ohledně dalšího fungování autoservisů. Ty se neocitly ve výjimkách pro provozovny, které mohou fungovat. Majitelé vozů nakonec ale nakonec zřejmě budou moci jejich služby dál využívat i od pondělí.

Autoservisy se nedostaly na seznam výjimek, kterých se uzavření od pondělí 1. března netýká. Tajemník Svazu dovozců automobilů Josef Pokorný ale dnes oznámil, že kvůli celé záležitosti proběhla „upřesňující komunikace“ s ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO).

„Ze strany MPO bylo jednoznačně potvrzeno, že autoservis může od 1.3. fungovat s tím, že klienti nesmí mít přístup do provozovny,“ řekl Pokorný. V praxi je tak podle něj potřeba veškerou komunikaci se zákazníkem uskutečnit ve venkovních prostorách, a to včetně venkovních prostor autoservisu. „Vyplývá z toho i informace pro zákazníka, že autoservisy mají nadále provádět veškerou činnost, omezení se vztahuje na otevření přijímacích prostor a umožnění vstupu zákazníků,“ dodal Pokorný.

Kontakt se zákazníkem musí být podle něj zcela omezen pouze na předání vozidla ve venkovních prostorách za dodržení všech obecných hygienických pravidel. Venku se mají podepisovat i veškeré dokumenty k autu.

Ministerstvo průmyslu o možné výjimce pro autoservisy mlčí, na stránkách a sociálních sítí neuvádí k této problematice žádné informace.

Tagy autoservisy dopady koronaviru na dopravu Ministerstvo průmyslu omezení autoservisů sda Svaz dovozců automobilů
56 komentářů