Vláda: Od příštího týdne se mohou konat zkoušky autoškol

Karosa B732 jako autoškola, ilustrační foto. Autor: Petricekvoz – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54212748Karosa B732 jako autoškola, ilustrační foto. Autor: Petricekvoz – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54212748

Konat se mohou teoretické zkoušky i zkoušky řidičských dovedností

Od pondělí se podle vládních opatření proti šíření Covid-19 mohou konat teoretické i praktické závěrečné testy autoškol. Novinářům to po pátečním zasedání kabinetu řekl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Pravidla se mění kvůli posunu republiky z pátého nejzávažnějšího stupně protiepidemického systému do čtvrtého. Výuka v autoškolách bude možná nejdříve o týden později, pokud se Česko posune do třetí úrovně, dodal Havlíček.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) novinářům řekl, že kabinet v opatřeních od pondělí mimo jiné umožnil konání vybraných zkoušek. Podle Havlíčka jde o závěrečné testy u autoškol. Konat se mohou teoretické zkoušky, ale i zkoušky řidičských dovedností. „Neplatí to ale pro běžnou výuku a jízdy v rámci autoškol. To by bylo v rámci režimu tři, ideálně od pondělí za týden,“ řekl.

V Česku působí zhruba 3 000 autoškol. Provoz musely zastavit kvůli vládním koronavirovým opatřením už na jaře, nyní je jejich činnost omezena od 22. října. Současná situace podle nich zdrží výuku více než tisícovky studentů.

ČTK

Tagy autoškoly vláda
9 komentářů