Vítkovická ulice v Ostravě projde rekonstrukcí, zmodernizuje se i tramvajová trať

Vítkovická ulice v Ostravě. Zdroj: Google Street ViewVítkovická ulice v Ostravě. Zdroj: Google Street View

V ulici přibudou nové aleje stromů, vznikne převážně oddělená infrastruktura pro cyklisty

Zanedbaná ulice Vítkovická v Ostravě se bude rekonstruovat. Projekt je ve fázi výběru hledání zhotovitele projektových podkladů a zajištění souvisejících činností. Informoval o tom blog msstavby.cz s názorem, že ulice se promění pozitivním směrem.

„Podkladem pro vypracování projektové dokumentace je investiční záměr. Z něj je patrné, že v ulici mají přibýt nové uliční aleje stromů, vznikne převážně oddělená infrastruktura pro cyklisty a podélná stání budou nově z dlažby umožňující zasakování dešťové vody. Pokud by se povedlo ulici v tomto návrhu realizovat, jednalo by se o pozitivní posun,“ uvedly msstavby.cz.

Rekonstruovat se ve Vítkovické ulici chystá také Dopravní podnik Ostrava (DPO). U Drážního úřadu podal žádost o vydání společného povolení pro modernizaci tramvajové trati v asi 800 metrů dlouhém úseku mezi ulicemi 28. října až Železárenská a zastávky Don Bosco. Předpoklad realizace je podle mluvčí DPO Terezy Šnoblové v roce 2026.

Na trati se bude rekonstruovat odvodnění, spodek, svršek a kryt. Zastávka bude nově tvořena dvěma odsazenými ostrovními nástupišti s jednotným mobiliářem. Přibudou i aktivní prvky bezpečnosti, jako LED svítidla v hranách nástupišť.

Vítkovická ulice v Ostravě na mapě.Zdroj: Google Earth

Vítkovická ulice v Ostravě na mapě.
Zdroj: Google Earth

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava ulice Vítkovická Vítkovická
Žádné komentáře