dkv-spojujeme

Vinohradskou za čtvrt miliardy opraví Strabag s Eurovií, tramvaje nepojedou 140 dní

Vizualizace rekonstrukce tramvajové trati na Vinohradské ulici. Foto: DPPVizualizace rekonstrukce tramvajové trati na Vinohradské ulici. Foto: DPP

Sdružení firem Strabag Rail a Eurovia vyhrálo zakázku na opravu tramvajové tratě v části Vinohradské ulice v Praze. Dopravní podnik

Sdružení firem Strabag Rail a Eurovia vyhrálo zakázku na opravu tramvajové tratě v části Vinohradské ulice v Praze. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) za opravu zaplatí 247 milionů korun.

Vyplývá to ze smlouvy zveřejněné v registru smluv. Písemnou zprávu zadavatele, která by ukázala, kolik nabídek a v jaké výši přišlo, zatím DPP nezveřejnil. Původní odhadovaná cena byla 273 milionů korun.

Vítězné sdružení má na opravu podle smlouvy 140 dní po předání staveniště. Kdy výluka začne, není zatím jasné, lze ji očekávat ale v nejbližších týdnech. Původní harmonogram počítal se zahájením opravy v půlce března a odevzdáním na konci srpna.

Důvodem rekonstrukce je špatný stav trati. Poslední rekonstrukce se prováděla v letech 1979 a 1980. Jde o opravu úseku od Škrétovy ulice poblíž magistrály až po stanici Želivského s výjimkou už dříve opravované křižovatky u Flóry.

Dopravní podnik zatím neuvedl, jakým způsobem bude řešit náhradní dopravu po dobu výluky. Zejména mezi stanicemi Želivského a Flóra jde ale o velmi vytížený úsek, kde se sbíhá několik linek. Součástí akce je i zajištění bezbariérového přístupu na zastávky.

Tagy dpp eurovia oprava tramvajové trati Vinohradská Strabag Rail
4 komentáře