dkv-spojujeme

Vietnam Airlines mají první 787-10, bude létat i vnitrostátní linku

Boeing 787-10 v barvách Vietnam Airlines. Foto: BoeingBoeing 787-10 v barvách Vietnam Airlines. Foto: Boeing

Letecká společnost Vietnam Airlines se stala sedmou aerolinkou, která do své flotily zařadila zatím nejdelší dreamliner, verzi 787-10. Letadlo vlastněné

Letecká společnost Vietnam Airlines se stala sedmou aerolinkou, která do své flotily zařadila zatím nejdelší dreamliner, verzi 787-10. Letadlo vlastněné Air Lease Corporation bude létat hlavně na nejvytíženějších trasách dopravce včetně vnitrostátního spojení Ho Či Minova města a Hanoje.

Vietnam Airlines mají dreamliner v zatím v konfiguraci pro nejvíce cestujících: celkem pojme 367 lidí, z toho 24 v byznys třídě. Dosud nejvíce sedaček ve stejném typu letadla mají Eva Air s 338 místy.

Podle šéfa aerolinek Pham Ngoc Minha jde o další krok, kterým se aerolinka chce postupně dostat mezi takzvané pětihvězdičkové dopravce. „Pokračujeme v našem plánu mít jednu z nejmodernějších flotil v Asii, nový 787-10 je pro nás konkurenční výhodou,“ uvedl Pham Ngoc Minh. Firma zatím uvedla jeho nasazení na jedinou konkrétní linku z Hanoje do Ho Či Minova města, postupně zamíří i na dálkové trasy.

Vietnam Airlines mají ve flotile už celkem jedenáct dreamlinerů v kratší verzi 787-9, verze 787-10 má o čtyřicet míst více. Dolet je 11 910 kilometrů. Celkem má Vietnam Airlines objednáno osm prodloužených dreamlinerů.

Model 787-10 má zatím pouze sedm dopravců, postupně se okruh zákazníků rozšiřuje. Na kvalitu výroby letadla ze závodu Boeingu v North Charlestonu se nedávno ale snesla vlna kritiky od některých dopravců.

Tagy 787-10 boeing Boeing 787-10 letecké spojení Praha - Vietnam
Žádné komentáře