Video: V Praze přistál Airbus A380, Lufthansa využila Ruzyni k výcviku posádek

Airbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr JurišAirbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr Juriš

Airbus A380 v barvách Lufthansy by se měl v květnu objevit v Praze v rámci výcvikových letů ještě několikrát, do ostrého provozu s pasažéry vrátí aerolinka superjumba od 1. června.

Na pražském letišti Václava Havla přistál ve středu po poledni Airbus A380. Čtyřmotorového obra s registrací D-AIMK vyslala na Ruzyň letecká společnost Lufthansa. Letoun zamířil do Česka z Frankfurtu přes Lipsko, po krátkém mezipřistání pokračoval přes Vídeň do Mnichova. Německý dopravce připravuje svá superjumba k návratu do pravidelného provozu, těmito krátkými lety na nich cvičí posádky.

Airbus A380 v barvách Lufthansy by se měl objevit v Praze v rámci výcvikových letů ještě několikrát, podle původních informací konkrétně 9., 13., 14., 18., 21., a 27. května. Termíny se však mohou změnit. Důvodem reaktivace dlouho odstavených letadel je silný nárůst poptávky.

Do ostrého provozu s pasažéry vrátí aerolinka superjumba od 1. června, na palubě jednoho z nich dopraví cestující přímou linkou z Mnichova do Bostonu. Linka bude následně létat denně. Na spojení Mnichova s letištěm JFK v New Yorku se bude A380 objevovat také denně, a to od 4. července.

Airbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr JurišAirbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr JurišAirbus A380 společnosti Lufthansa při výcvikovém letu v Praze. Foto: Petr Juriš

Do konce letošního roku pak zařadí společnost zpátky do aktivní flotily čtyři Airbusy A380, kromě již zmíněných destinací s nimi bude létat rovněž do Bangkoku a Los Angeles. Do Kalifornie začnou čtyřmotoroví obři v barvách Lufthansy létat denně od 5. října. Thajskou metropoli premiérově obslouží ještě před začátkem zimního letového řádu.

 

 

Tagy A380 Airbus Airbus A380 letiště praha Letiště Václava Havla Praha Lh Lufthansa prg
12 komentářů