VIDEO: Nové shrnovače na letišti. Široké radlice značky Boschung dodá firma Pekass

Nové stroje pro zimní údržbu pražského letiště. Autor: Letiště PrahaNové stroje pro zimní údržbu pražského letiště. Autor: Letiště Praha

Letiště Praha završilo loni v létě vypsaný tendr na tři nové stroje pro posílení zimní údržby. Vítězem soutěže na dodávku

Letiště Praha završilo loni v létě vypsaný tendr na tři nové stroje pro posílení zimní údržby. Vítězem soutěže na dodávku širokozáběrových shrnovačů ofukovačů je distributor zemědělské a komunální techniky Pekass. Firma letišti dodá stroje značky Boschung.

„Dodávku prvního kusu očekáváme v listopadu,“ uvedla mluvčí letiště Marika Janoušková. Investice i s osmiletou údržbou činí 58 milionů korun.

Vozy mají přes pět metrů širokou radlici, což výrazně zvyšuje kapacitu údržbové flotily. Na jeden zátah bude možné uklidit hlavní ranvej s menším počtem strojů, takže ostatní se budou moci věnovat odklízení dalších ploch, například pojezdových drah.

Letiště dosud při sněhové nadílce vysílalo na hlavní ranvej osmnáct shrnovačů, z toho má sedm širokou radlici. Vozů se širokou radlicí tak bude deset. Flotila je schopná zprůjezdnit ranvej za dvacet minut.

Letiště už do vozového parku zahrnulo tři nové kompaktní shrnovače ofukovače ze starší zakázky, kterou se stroji značky Schmidt a podvozky od Mercedesu získala dodavatelská firmy Croy. „V tuto chvíli už mámě všechny tři stroje dodány,“ doplnila Janoušková.

VIDEO:

Tagy letiště praha Mercedes Pekass radlice Schmidt shrnovače sníh údržba
2 komentáře