Věrnostní program OK Plus Českých aerolinií skončí, nevyužité míle budou smazány

Airbus A320 letecké společnosti ČSA v Praze. Zdroj: Letiště PrahaAirbus A320 letecké společnosti ČSA v Praze. Zdroj: Letiště Praha

Podle společnosti nedávalo dlouhodobě smysl udržovat věrnostní program v takto komplexní podobě vzhledem k omezené nabídce destinací.

České aerolinie (ČSA) ukončí ve stávající podobě svůj věrnostní program OK Plus, a to k 26. říjnu. Stojí to v prohlášení na stránkách programu.

„Získávání a využívání mil OK Plus je možné bez jakýchkoliv změn do 26. 10. 2024. Využití mil pro bonusové letenky na letech ČSA a aliančních partnerů v rámci aliance SkyTeam je možné pro lety nejpozději do 26. 10. 2024,“ uvádí se v prohlášení.

Jak je dále doplněno, všem členům programu zanikne členství k 26. říjnu. Pokud nebudou míle do tohoto data využity, dojde k jejich automatickému smazání. Následně nebude možné smazané míle využít.

„Společnost dlouhodobě průběžně vyhodnocovala přínosnost věrnostního programu OK Plus i z pohledu klientů. Nedávalo totiž dlouhodobě smysl udržovat věrnostní program v takto komplexní podobě vzhledem k omezené nabídce portfolia destinací ČSA,“ zdůvodnila rozhodnutí deníku Zdopravy.cz mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková.

Přechod z OK na QS neměl pro klienty nic změnit

Konec října bude u ČSA spojen ještě s jednou dříve komunikovanou změnou. Letový provoz ČSA zajistí od zimního letového řádu (27. října) výhradně Smartwings. Značka ČSA nezanikne, všechny lety ale budou označeny kódem QS, nikoliv tradičním OK jako dosud. Z Českých aerolinií se stane zastřešující společnost skupiny s majoritním podílem ve Smartwings.

Přesun veškeré obchodní letecké přepravy pod Smartwings odůvodnila skupina snahou o vyšší efektivitu. Poukazuje také na velikost flotily Smartwings (47 letadel).

Značka ČSA ale nezanikne, dva letouny Airbus A320 budou i nadále létat v barvách ČSA. Stejné to má být u čtyř nových strojů Airbus A220-300, z nichž první dva mají být dodány koncem letošního roku a další dva pak v první polovině roku 2025.

V tiskové zprávě, kterou firma k oznámení změny v květnu vydala stálo, že pro klienty ČSA se nic nemění. Jak se však s výše uvedeným koncem věrnostního programu OK Plus ukazuje, k nějaké změně přeci jen dojde.

Místo OK už jen QS. Lety Českých aerolinií budou zajišťovat Smartwings

Tagy České aerolinie ČSA OK OK Plus smartwings Smartwings Group
92 komentářů