Velké střídání v čele British Airways. Místo Španěla je povede opět Ir

Nový Airbus A350-1000 v barvách British Airways. Foto: Samchui.com/Flyrosta.comNový Airbus A350-1000 v barvách British Airways. Foto: Samchui.com/Flyrosta.com

Stávající šéf Alex Cruz končí na vlastní žádost.

Leteckou společnosti British Airways čeká po čtyřech letech opět řízení irským manažerem. Z čela firmy odchází Alex Cruz, vedení převezme Sean Doyle, který je dosud šéfem irských Aer Lingus.

V tiskové zprávě to dnes oznámil majitel British Airways, společnost International Airlines Group (IAG). Doyle v British Airways dlouhodobě působil od roku 1998 do roku 2019, kdy ho skupina IAG přesunula na post šéfa irských aerolinek Aer Lingus.

Cruz odchází z postu výkonného ředitele okamžitě, podle zprávy se rozhodl rezignovat. Důvody k takovému kroku firma nevysvětlila. Cruz přišel do čela British Airways v roce 2016 z postu šéfa španělské společnosti Vueling. Nahradil tehdy Willieho Walshe, který se stal šéfem celé skupiny IAG. V čele britského dopravce tak bude opět Ir: Walsh i Doyle se v Irsku narodili a mají irské občanství.

Procházíme největší krizí letecké dopravy a jsem přesvědčen, že tyto personální změny posílí pozici IAG,“ uvedl šéf IAG Luis Galego. British Airways jsou největší částí celé skupiny.

Během Cruzova působení začaly British Airways s velkou modernizací flotily, zažil ale také několik velkých krizí: stávku pilotů, masivní únik dat a kolaps IT v roce 2017.

Nově do vedení British Airways přichází také Fernando Candela, který dosud působil ve skupině u značky Level. Má mít funkci Chief Transformation Officer, tedy člena odpovědného za proměnu firmy do nové situace v oboru.

Tagy Aer Lingus Alex Cruz British Airways IAG International Airlines Group Sean Doyle
3 komentáře