Velké převlékání u Deutsche Bahn. 43 tisíc zaměstnanců se oblékne do vínových uniforem

Nové uniformy Deutsche Bahn. Foto: DBNové uniformy Deutsche Bahn. Foto: DB

Po 17 letech čeká zaměstnance Deutsche Bahn velká změna uniforem. Německý státní dopravce představil nové oblečení pro své provozní zaměstnance.

Po 17 letech čeká zaměstnance Deutsche Bahn velká změna uniforem. Německý státní dopravce představil nové oblečení pro své provozní zaměstnance. Změna se týká celkem 43 tisíc lidí, k výměně dojde od 1. srpna.

Novinku představila DB v tiskové zprávě, výroba uniforem již začala. Zásadní změnou je barva; firma opouští tmavě modrá saka v kombinaci se světlejšími košilemi a červenými doplňky. Namísto toho bude základem vínová a modrá barva.

Podle personálního šéfa DB Martina Seilera jde o změnu, která má působit na zákazníky přátelsky a moderně. „Jsme přesvědčeni, že naši zaměstnanci se budou v nových uniformách cítit velmi dobře a že to pocítí i naši cestující,“ řekl Seiler.

Kolekce se skládá až z 80 jednotlivých částí převážně ve vínové a modré. Poprvé budou ve výbavě pro vybrané profese i džíny. DB by podle své zprávy měla nabídnout zaměstnancům až 51 různých velikostí: od 32 (XXS) do velikosti 62 (5XL)

DB oznámily plán na nové uniformy už v roce 2017, jejich vývoj trval téměř tři roky. Na testování a vývoji se podíleli sami zaměstnanci, v poslední fázi bylo zapojeno do testů 250 pracovníků různých profesí.

Tagy Deutsche Bahn Top uniformy
42 komentářů