Velké omezení na silnici I/16 končí, stavba kruhové křižovatky je hotová

Nová okružní křižovatka u obce Plazy. Foto: ŘSDNová okružní křižovatka u obce Plazy. Foto: ŘSD

Všechna omezení skončí do poloviny srpna.

Ředitelství silnic a dálnic dnes ukončí kyvadlový provoz na vytíženém úseku silnice I/16 z Mladé Boleslavi do Jičína u obce Plazy. Důvodem omezení, které trvalo od května, je výstavba kruhové křižovatky. Místem denně projede přes 25 tisíc aut.

Severní i jižní polovina okružní křižovatky jsou natolik stavebně dokončené, že je na ní možné obousměrně bezpečně převést provoz,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Dosud zde byl provoz řízen semafory. „Současně žádáme řidiče, aby respektovali přechodnou úpravu provozu danou vodorovným a svislým dopravním značením,“ dodal Buček.

Zakázku za 25,94 milionu korun získala společnost SaM silnice a mosty, odhadovaná cena byla o čtyři miliony korun vyšší. Celá přestavba křižovatky potrvá do poloviny srpna, je ještě třeba počítat s nutným krátkodobým zavedením kyvadlového provozu ve směru Mladá Boleslav-Jičín a opačně. Výstavba i nadále pokračuje a například odbočení na Kolomuty není možné z důvodu prací na jižním paprsku křižovatky a přeložce silnici III/27515.

Tagy I/16 okružní křižovatka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
1 komentář