Velké omezení na D1 u Prahy je v polovině. Stavaři se přesouvají do pravého pásu

Stavba na D1, foto: Ministerstvo dopravyStavba na D1, foto: Ministerstvo dopravy

Velká oprava dálnice D1 mezi 9. a 16. kilometrem na dálnici D1 pokročila do druhé poloviny. Stavební společnost Eurovia dokončila

Velká oprava dálnice D1 mezi 9. a 16. kilometrem na dálnici D1 pokročila do druhé poloviny. Stavební společnost Eurovia dokončila opravy v levém jízdním pásu ve směru na Prahu a práce přesouvá do pravého pásu ve směru do Brna. Jedna z největších letošních oprav na dálnicích za 300 milionů korun má být hotova do konce srpna.

Oprava, která není součástí modernizace D1, pravidelně způsobuje velké koleny, provoz je sveden ve směru do Prahy do dvou pruhů. Některé kolapsy dopravy na tomto omezení vedly ke kolonám dlouhým několik desítek kilometrů.

Podle mluvčí Eurovie Ivety Štočkové dojde k výměně povrchu, která má vést k plynulejšímu a bezpečnějšímu provozu. Na úseku vymění betonová a ocelová svodidla, opraví odvodnění, dopravní značení, mosty a proběhne výstavba nové zárubní zdi.

Oprava dotčeného úseku dálnice D1 ve směru na Brno je rozdělena na 2 etapy, které plynule navazují na předchozí dvě fáze oprav, které probíhaly ve směru na Prahu. Práce jsou naplánovány tak, aby byl v místě maximálně možně zachován provoz.

Máme radost, že se nám daří postupovat dle harmonogramu a můžeme tak přejít do další fáze. Opravy se neobejdou bez dopravního opatření v místě, které zaručí dostatečný a bezpečný prostor pro provedení prací a bezpečnost pracovníků. Proto bychom chtěli požádat všechny řidiče o dodržování stanovených rychlostí,“ řekla mluvčí Eurovie Iveta Štočková.

2 základní etapy oprav ve směru na Brno a dopravní omezení s nimi spojené

1. Etapa – pravý jízdní pás (směr na Brno), rychlý a prostřední jízdní pruh
Termín: 19.7. – 4.8.2018
Doprava bude vedena v levém jízdním pásu (směr Praha) v režimu 2+2 s oddělením protisměrných jízdních pruhů pomocí dočasného svodidla. V pravém jízdním pásu (směr Brno) bude veden jeden jízdní pruh v odstavném pruhu.

2. Etapa – pravý jízdní pás (směr na Brno), pomalý jízdní pruh a odstavný pruh
Termín: 5.8. – 31.8.2018
Doprava bude vedena v levém jízdním pásu (směr Praha) v režimu 2+2 s oddělením protisměrných jízdních pruhů pomocí dočasného svodidla. V pravém jízdním pásu (směr Brno) bude veden jeden jízdní pruh v rychlém jízdním pruhu. V tomto termínu bude uzavřena pravá strana Exitu 15 Všechromy tj. sjezd ve směru od Prahy a nájezd ve směru na Brno. Objízdná trasa bude vedena po dálnici D1 s „otáčením“ na Exitu 12 Modletice a Exitu 21 Mirošovice.

V obou etapách bude pro převedení provozu do protisměru přes střední dělící pás použito přejezdů v km 11,859 – 11,972 a km 16,375 – 16,475. Práce v tomto místě proběhnou do konce srpna 2018 a budou následně pokračovat na jaře 2019, kdy se bude pracovat v úseku km 12–9 ve směru na Prahu.

Tagy D1 eurovia Ředitelství silnic a dálnic
4 komentáře