Velká transakce na Ruzyni. Skyport má nové majitele z USA a Singapuru

Odbavení nákladního letadla v areálu Skyport. Foto: SkyportOdbavení nákladního letadla v areálu Skyport. Foto: Skyport

Skupina Czechoslovak Group se jako prodávající chce soustředit na své hlavní obory, tedy strojírenství.

Největší hráč v byznysu odbavení leteckého carga na Letišti Václava Havla mění majitele. Společnost Czechoslovak Group prodala společnost Skyport americkému fondu Ventus a singapurské společnosti Sky Logistica.

O transakci informovali noví majitelé v tiskové zprávě, v Česku o ní jako první informoval server E15.cz. Jde o další změnu majitele firmy, která do roku 2007 patřila pod ČSA, později pak Františku Savovovi. CSG Group Michala Strnada firmu ovládl v roce 2019. „Chceme se soustředit na náš core byznys ve strojírenství, a proto jsme využili nabídky kapitálově silného investora, který může Skyport dál rozvíjet,“ potvrdil Hospodářským novinám mluvčí CSG Group Andrej Čírtek. Podle zápisu v obchodním rejstříku už noví majitelé dosadili do firmy nové vedení.

Transakce přichází v době, kdy se letecké nákladní dopravě daří výrazně lépe než osobní. Skyport kromě Prahy odbavuje letecké cargo také v Košicích a Bratislavě. „Posledních dvanáct měsíců ukázalo důležitost infrastruktury pro leteckou nákladní dopravu jako strategickou součást mezinárodního obchodu,“ uvedl šéf Ventus Andy Popovich. Firma podle něj chce dál investovat do automatizace odbavení. „Skyport má velký potenciál pro další růst,“ dodal.

Tagy letiště praha Skyport
2 komentáře